Nu kommer ljusare dagar
ÄPPEL & KANELMUFFINS 10-12 st
4 dl siktat dinkelmjöl (eller vetemjöl)
2 tsk bakpulver
lite salt
1 ägg
1 dl socker
2 dl osötad sojamjölk (eller vanlig mjölk 3%)
5 msk olja (jag tar raps eller oliv)
1-2 äpplen
kanel
Sätt ugnen på 200°
- Förbered äppelfyllningen. Skala äpplena och skär dem i tunna skivor. Häll på kanel och blanda så att skivorna får kanelsmak.
- Blanda mjöl, bakpulver och salt i ett litermått.
- Knäck ägget i en bunke, häll ner sockret. Vispa med elvisp till smeten blir gulvit och pösig. Häll i mjölken och oljan.
- Häll ner mjölblandningen i smeten och rör om tills den blir jämn.
- Ställ ut 10-12 muffinsformar (mina var så tunna så jag tog dubbla för att få bättre stadga) på en plåt. Häll smeten i formarna så att de blir något mer än halvfulla. Tryck ner äpplena försiktigt.
- Sätt in i ugnen och grädda ca 20 minuter. Med sojamjölk blir även de färdiga muffinsarna ljusa i färgen.