Wednesday, May 12, 2010

Rosa vårtecken



Nu blommar magnoliaträdet. Trots att kylan dröjt sig kvar har ändå de varma vindarna svept över träden och förvandlat de bara grenarna till magi. Varje blomma är så utsökt vacker, färgen intensiv och formen perfekt. Håll utkik för det är bara några få dagar det ser ut så här. Sätt dig en stund bredvid trädet och njut av allt det vackra. Har du tid kan du baka rosa muffins och ta med kaffe och en vän på en fikastund där under blommorna. Ha en riktigt härlig lång helg!

Tuesday, May 04, 2010

Vårmat på gång



Med månaden maj kommer blommor och grönska men också annan slags mat. Plötsligt är det ok att göra en salladstallrik till lunch eller lätt middag. Bara att plocka ihop olika grönsaker och komplettera med bönor eller ägg. Potatis- och pastasallad är också något som jag bara äter under sommartiden. Då får potatismos, gratinerade rödbetor, löksoppa och andra vinterrätter ta paus. Så visst påverkar vädret och årstiden vad vi äter. Sen gillar jag när årstiderna också märks i butikernas utbud. I de flesta mataffärer märks det nog mest på priserna. I helgen blev jag bjuden på grön sparris, en riktig delikatess som verkligen ger vårkänsla. En billigare delikatess är annars de där fina vårnässlorna som väntar på att bli plockade...Brukar ni ändra matvanor efter årstiderna?

Saturday, May 01, 2010

Maj är här




Första maj! Med tanke på dagens kalla vindar känns det inte riktigt som om vintern rasat ut ännu. Men så fort solen tittar fram värmer den så visst är det vår på riktigt. Blommor, spirande blad, gräs som blir grönt och fåglar som kvittrar i alla buskar. Naturen vaknar och gatorna fylls av liv. Dofter och färger kommer tillbaka. Nu gäller det att hinna ut och se på allt som händer. en promenad om dagen skulle kanske vara en passande ordination. Härlig maj önskar jag er!