Tuesday, September 26, 2006

Lättare liv och kaneldoft

Lite fuktig och rå luft på morgonen, men nu skiner solen igen. Tänk så länge vi fått njuta av det lite lättare livet. Lättare kläder, lättare att promenera och lättare att behålla kraft och energi trots att höstlivet egentligen börjat. För extra energi är det läge att frossa i smakrika svenska äpplen och plommon. Har du lust att göra något mer av dem, prova att göra den här klassiska enkla äppelpajen.

Snabb äppelpaj (en liten form)

100 g smör
1/2 dl rårörsocker
3 dl havregryn
5 stora äpplen, fler om de är små
malen kanel
lite mer socker

Sätt ugnen på 200 graders värme.
- Blanda smör och socker i en bunke tills du får en mjuk massa. Blanda ner havregrynen.
- Skala äpplena och skär dem i tunna klyftor. Bred ut dessa i en smord ugnsfast form. Hela botten ska vara täckt av ett ganska tjockt lager äpplen eftersom de smälter ihop i ugnsvärmen.
- Strö över lite socker och rikligt med kanel (eller efter din egen smak).
- Klicka ut havregrynssmeten som ett täcke över äpplena.
- Grädda mitt i ugnen cirka 25-30 minuter.

Servera med vaniljsås, grädde eller glass.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home