Thursday, October 04, 2007

Skogens röda guld


lingonberries
Originally uploaded by nässelblom & choklad
Förra veckan var jag i skogen och plockade lingon. Säsongen är snart över, men ännu finns det gott om de röda bären. Är man ute efter kvantitet är lingon det perfekta bäret att plocka. Det går snabbt att få ihop några liter. Sen kan man sätta sig på en stor sten, äta matsäck och bara njuta av skogsdoften och stillheten. Och kanske plocka lite till. Och kanske fundera på vad lingonen sedan ska bli. De har ju en ganska annorlunda karaktär än jordgubbar, blåbär och hallon. Inte alls söta, snarare beska. Min pappa har redan kokat sylt och lingondricka så det räcker även till mig, så jag får använda mina till andra experiment. I morgon blir det, till att börja med, små lingonpajer...

4 Comments:

Blogger Åsa said...

Men de är ju så små de stackars bären! Hur går det fort då? Kanske för att det finns gott om de eller måste man ha en sådandär speciell plockabärskopamedkamfram? Måste nog ta mig till någon skog och leta lingon. Nu blev jag ju supersugen på rårörda lingon!

7:24 PM  
Blogger Nässelblom och choklad said...

åsa: oj, skrev jag inte det. Det är just för att lingon går att plocka med en bärplockare (kortform av din snygga ord) som det går så snabbt. Bären är ju lite fastare och tåligare än blåbär - de skulle bara bli mos. Hittar man lingon brukar det finnas gott om dem, i alla fall i Hälsinglands skogar! Har du lingon hos dig?

9:07 PM  
Blogger Orchidea said...

Vad fin bild... och jättegoda bär...
Ciao.

9:20 PM  
Blogger Nässelblom och choklad said...

orchidea: tack! Gillar du lingon?

10:02 AM  

Post a Comment

<< Home