Tuesday, April 01, 2008

Biodynamiska grönsaker på en vacker plats



Påsklovet blev en härlig paus i vardagen med små utflykter runt Stockholm. En av utflykterna var till antroposoferna i Järna som du kan läsa mer om här. Husen är byggda i annorlunda former och färgsatta i behagliga rogivande färger. Att vandra runt i trädgården och att känna atmosfären är som att förflyttas till en annan värld. Inget är rakt och stramt, formerna är organiska och oväntade. I ett tidigare inlägg finns en bild på en av de vackra vattentrapporna i trädgården. De leder vatten mellan områdets organiska reningsdammar. Lite längre fram på säsongen odlas kryddor och grönsaker - biodynamiskt naturligtvis. Nu var både fälten och trädgården täckta av snö. Här finns också en restaurang, ett café och Nibble trädgård med handelsbod. Butiken är liten men har betydligt mer varor jag vill handla än vad ICA och Coop har. Just när jag ska gå in i affären kommer en brödleverans från Saltå Kvarn som ligger i närheten. Brödbudet cyklar och lämnar in en låda med nybakat dinkelbröd, som senare visar sig vara väldigt gott. Grönsakerna är noga utvalda och även de biodynamiskt odlade. Precis som jag önskar att grönsakerna alltid ska vara. Känner du för att varva ner och besöka en plats med tid för eftertanke, kan jag verkligen rekommendera ett besök i Järna.

2 Comments:

Blogger K said...

En helt underbar plats att vistas på.
Jag har varit på Vidarklininken tre gånger. Maten är otroligt god och vällagad. Min önskan är att få se Ytterjärna under våren och sommaren. Har hittills varit där under oktober, november och januari. Synd att det ligger så lågt bort från mig.
Som tur är finns i alla fall brödet att köpa i min Konsumbutik.

11:24 AM  
Blogger Åsa said...

Åh, vad trevligt! Verkligen ett ställe att besöka. Ibland är det himla kul att ha en bil så man kommer ut på lite äventyr :) Hoppas du fick lite skönt "lov" nu också då.

Tänkte ett tag läsa vidare till Waldorfpedagog som aldrig blev av. Tur är väl det då min mamma säkert aldrig mer pratat med mig isf. I påskhelgen pratade vi faktiskt om Järna, antroposofer och Saltå kvarn. De bara fnös och sa att de ALDRIG skulle komma på tanken att handla något därifrån. Men de tyckte om maten (som var vegetariskt och så mycket ekologiskt jag kunde - inkl en del produkter från just Saltå) jag lagat i alla fall... :)

1:13 PM  

Post a Comment

<< Home