Wednesday, May 07, 2008

Ordlös onsdag



Hos Nejma i Marocko hittar du länkar till fler ordlösa bilder.

25 Comments:

Anonymous Anonymous said...

*mmmm* Tänker rababerpaj, rabarbersaft, rabarberkräm.....osv..... :P

9:39 AM  
Blogger pudelflicka said...

Jag tänker på rabarbersaft ! När jag var liten åt vi också rabarber med socker.
Kram Hedvig

10:07 AM  
Anonymous Anonymous said...

Mums ser gott ut med rabarber, är det årets skörd tro?

10:32 AM  
Blogger pudelflicka said...

Tack för alla dina kommentarer. Vad heter ditt vita te med kanel ????? Det är jag intresserad av att prova.
Kram Hedvig

11:05 AM  
Anonymous Anonymous said...

Åååååh vad sugen jag blev på rabarberkräm :)

11:57 AM  
Blogger Nässelblom och choklad said...

zoey: åh, vad gott det låter om dina tankar....mmmm

pudelflickan: rabarbersaft är speciellt. Man kan verkligen göra mycket av rabarber.

think twice: visst är det årets skörd. Späda och fina just nu!

pudelflickan: tack själv! Det är ett påste, vilket jag vanligtvis väljer bort. Men påsar är enkelt att använda och det här teet är bra. Min teälskande dotter gillar smaksatta teer, men de har så syntetiska smaker. Då har jag hittat det här teet som har äkta smaktillsatser. Mitt te heter "Clipper" organic white tea with cinnamon. Det är köpt i Järna, men jag vet att vissa av smakerna finns hos Örtagubben - men kanel har jag bara hittat i Järna. Borde kanske skriva ett inlägg!

11:57 AM  
Blogger Nässelblom och choklad said...

karolina: oj, du hann kommentera just när jag skrev. Rabarberkräm är något jag ofta fick när jag växte upp. Gott!

11:59 AM  
Blogger Åsa said...

mmmmmm...MUMS!!!!
Och jag som just gjort upptäckten att jag med stor sannolikhet är en sockermissbrukare och håller på att "avgifta" mig. Och, nej ingen magisk soppa ;) Bara uteslutande av kaffe, synligt socker som kakor, bullar, saft, glass och annat gottigottgott :( 4 v utan kaffe funkar bra. En v utan socker än så länge har funkat bra...mycket nötter och tuggummi går det åt förstås ;-)

12:50 PM  
Blogger Åsa said...

Rabarberpaj och glass, mmmm.

12:51 PM  
Blogger Ninni said...

Rabarberpaj med maräng mmmmm...det finns ingen godare. Det får det lov att bli i sommar när jag kommer hem. Som barn åt man rabarbern i bitar som man doppade i lite socker...fast mamma gillade det inte så man fick smyga med det.

1:28 PM  
Anonymous Anonymous said...

Rabarber! Mums! När jag var liten fick jag och min bror äta rabarberstänger som vi hade ett litet, litet glas med strösocker till att doppa i.... Det var försommarsmak det :)

2:08 PM  
Blogger Gullvi Fredriksson-Sten said...

mm rabarber

har precis plockat in första skörden o gjort paj..

Gullvi

3:02 PM  
Blogger Randi said...

Bra att du påminner mig. Måste kolla om jag kan plocka nu. Ska idag skörda sparrisen och har haft koll på den, så jag glömde alldeles bort rabarbern.
Jätte-skön bild!!!

5:35 PM  
Blogger Della said...

Jag gillar egentligen inte rabarber, men det är riktig vår när rabarbern har blivit så här stor i trädgården.

6:14 PM  
Blogger Boel said...

Så härligt med alla vårbilder här på onsdagen. Läcker bild. Rabarber är mysfaktor.

6:18 PM  
Anonymous Anonymous said...

Vårens första rabarberpaj har jag redan smakat. Den är bäst!

6:28 PM  
Anonymous Anonymous said...

Åh, jag har massor av rabarber i trädgården men är oerhört dålig på att ta hand om den. Tyvärr, för jag tycker att det är gott.

6:43 PM  
Blogger Nässelblom och choklad said...

åsa: det är jätteduktigt! Rabarber kräver ju nästan socker - fast du har ju tagit ett djärvt grepp och använt rabarbern annorlunda! Är själv inte så förtjust i sötsaker, men det hindrar mig inte från att baka och göra efterrätter. Lycka till! Hur länge ska du hålla ut?

åsa: vad mycket olika smarriga förslag på vad man kan använda rabarber till!

ninni: aha, du vill ha paj med maräng du! Det här var jättespännande att höra om era favoriter. Jag förstår att din mamma inte tyckte att det var så bra med sockret...

sigrinn: vilka härliga sommarminnen som är förknippade med rabarber. Det är fortfarande något som just hör försommaren till och inte finns hela året.

gullvi: det är verkligen härligt att ha tillgång till färska egenplockade rabarber!

randi: den får du förstås inte glömma, men den är rätt tålig. Det låter ljuvligt att ha sparris att vaka över. Mmm vad gott, säger jag. Roligt att du gillar bilden - tack!

della: det är ett riktigt vår/försommartecken vad man än tycker om rabarber.

boella: Tack! Ja, jag tror att alla längtat ordentligt efter våren och nu njuter av allt det vackra och nya!

mariannelostinline: Lyckosta dig! Det var snabbt bakat...

marianne: du kan väl göra en paj i alla fall? En stor som räcker länge eller till många - så får du glädje av dina rabarber.

7:20 PM  
Anonymous Anonymous said...

Pajtajm!

7:29 PM  
Anonymous Anonymous said...

Något jag saknar, sen vi sålde villan, den här tiden på året är just rabarber. Ljummen rabarberpaj...mums.

7:50 PM  
Blogger Klimakteriehäxan said...

Så gott! Späd rabarber är en delikatess!

8:11 PM  
Blogger Fritt ur hjärtat said...

Mmm, fick en kasse idag och skall få en egen planta äntligen!

8:50 PM  
Blogger Wickans värld said...

Rabarber... mmm.... åh, vad jag blir sugen!! Men mina rabarber har inte blivit så stora än...

9:41 PM  
Anonymous Anonymous said...

Rabarber är trygghet och barndom. Mjuk, snäll rabarberkräm med mjölk ...

6:19 PM  
Anonymous Anonymous said...

Nu blev jag genast sugen på rabarberpaj, eller varför inte rabarbersaft?

11:13 AM  

Post a Comment

<< Home