Thursday, December 10, 2009

Dekorerade apelsiner



Några av er undrade hur jag gjort mönstret i apelsinskalet i förra inlägget. Jag har använt ett kombinerat ciselerings- och zestjärn och "spårat" ut mönstret. Det är ganska enkelt och väldigt kul, tycker både jag och mina barn. Det går även att dekorera med torkade kryddnejlikor i ränderna. Vill du titta närmare ett sådant verktyg, kan du klicka
här. Jag har använt mig av den upphöjda delen i mitten. När apelsinen är bearbetad på det här sättet, torkar den ofta på ett vackert sätt och håller därför länge. När jag nu är igång och länkar, kan jag även passa på att tipsa om att DN i veckan lade ut några av recepten från boken "Ernst Jul", så varför inte pröva att baka hans Gudomliga kanelhjärtan, Valnöts- och saffransskorpor eller Friterade vildsvin (nej, inte riktiga vildsvin utan en sorts roliga bullgrisar). Jag tror att jag ska testa att baka skorporna som blir vackert gula av saffran.

2 Comments:

Blogger Erica said...

Tack!

10:57 AM  
Anonymous Josefina said...

Har länge velat ha en zestmojäng. Kanske läge att önska sig en i julklapp? Ha en SKÖN helg, kram.

8:32 AM  

Post a Comment

<< Home