Thursday, March 18, 2010

Olika sorters droppar



Idag droppar det från tak och grenar. Sakta sakta smälter snön, kanske är det lagom takt för att vi ska slippa översvämningar. Men nu tycker även en snöälskare som jag att det börjar bli dags för andra droppar...Bilden nedan visar hur det såg ut för exakt ett år sedan. Har ni några vårtecken att dela med er av?

9 Comments:

Blogger Dubbelörn said...

Inte ett enda vårtecken förutom då lite mer synligt grus på vår väg. Jag börjar misströsta... Vill ha våren NU!

Är så förbaskat trött på snön, smältningen går väldigt långsamt hos oss. Fortfarande har vi nog 30cm snö, för att inte tala om våra enorma plogvallar. De lär väl inte tina förrän lagom till midsommar :D.

Kram

3:21 PM  
Blogger Åsa said...

Åh vad härligt! Jag saknar min fina julros ute som blommade och blommade men sen har legat gömd under snön. Än har det inte smält bort ordentligt men jag hoppas den har klarat sig!

För övrigt är det här brunt och grått om vartannat. Tonvis av grus på gatorna och dimman ligger tjock. Hahah, det är ett nog så gott vårtecken för oss göteborgare ;-)

7:19 PM  
Anonymous Kersti said...

Idag såg jag både vintergäck och snödroppar och koltrasten sjöng för full hals. Så visst är den på väg, våren.

9:11 PM  
Blogger Erica said...

Det gör något fantastiskt med själen. Att se vårblommor och bli påmind om en kommande vår. Du gestaltar det så fint i dina blider! ;-D Tack!

1:41 AM  
Blogger Erica said...

This comment has been removed by the author.

1:41 AM  
Blogger Villa Solgården said...

De är så söta snödropparna, såg det faktiskt hos grannen! Men nyligen såg jag knoppar från löjtnanshjärtan i en blogg, häftigt!

Nu längtar man! :) (fortfarande...) :)

Kram!

4:32 PM  
Blogger Camilla Alvén said...

Det känns i luften att våren är på gång, det är en speciell lukt som är svår att beskriva.
Här samsas vintergäck, snödroppar och krokusar i rabatten och så fort solen lyser försöker jag väcka mina fräknar till liv efter vinterns ide.
Ha det bra
Kram

8:42 PM  
Blogger Nässelblom och choklad said...

Dubbelörn: Oj, så mycket snö. Där solen ligger på smälter det rätt bra, men på skuggiga platser är det massor kvar. Men jag tror att du kommer få snöfritt i midsommar i alla fall! Håll ut - snart är våren i full gång.

Åsa: Hoppas också att den klarat sig. Julrosor är så vackra och speciella just för att de blommar på vintern. Tonvis av grus är förstås också ett vårtecken, i stan i alla fall :D

Kersti: Vad härligt! Det har jag inte sett, måste ut och spana på väl utvalda platser med solläge. Kanske har jag missat en massa vårtecken...

Erica: Tack till dig. Tänk att varje årstid ändå är så fantastisk. Våren är ju underbar just för att allt vaknar till liv och börjar om. Det väcker något spirande inom oss.

Villa Solgården: Vad roligt att höra att flera av er sett vårblommorna. Jag får gå ut och leta bättre. Jag har sett små stjälkar som sticker upp ur jorden, men inga blommor. Löjtnantshjärtan - wow!

Camillas Foto: Det där med dofter är intressant, visst doftar olika årstider olika. Våren är på gång, visst är det så även om det går sakta. Gillar att dina fräknar får vakna till liv. Härligt med blommor!

9:11 AM  
Anonymous Josefina said...

Droppar är underbart. Pärlor! Här smälter snön stadigt. Regnet hjälper till. Inga blommor syns till, men snart kommer ogräset och gräsmattan tar fart ... på gott och ont. :)

1:49 PM  

Post a Comment

<< Home