Friday, January 15, 2010

Tulpaner vs granar




Idag är det tulpanens dag, ett underbart tecken som visar att vi är på väg mot våren. Det är bara det att just nu är det den vackraste vinter jag kan tänka mig, frostiga träd, magiskt ljus och inbäddade gator och hus - så jag är inte riktigt redo att ta in tulpanerna ännu. Jag trivs bra med min gran som matchar sagovärlden utanför mitt fönster. Om ett tag ska jag köpa ett fång tulpaner och längta efter våren. Vad gillar du bäst just nu?

18 Comments:

Blogger Lusthuset said...

Nåja, om jag skall vara ärlig så har jag mina vita pepperstjärnor kvar i fönstren för de tycker jag är så vackra så även ljusen ute i trollhasseln för det har sä hög mysfaktor nu när det fortfarande är snö kvar. Idag var det dock en grå och tråkig dag så jag välkomnade tulpanerna med öppna armar. Ha en skön helg. Kram!

7:03 PM  
Blogger Ingrid said...

Vilka vackra bilder.....!!!!!!

7:28 PM  
Blogger Annika Christensen said...

Vad glad jag blir att det finns fler som njuter av den härliga vintern. Jag har haft lite längtan men det är så skönt att få ta det lugnt ett tag till.
Ha det gott
Annika

8:15 PM  
Anonymous Anonymous said...

Underbart namn på bloggen =)
Jag å min mamma hittar på kansiga saker och kallar dem för Blommor & Choklad, det står tatuerat på min fot :)


Ha en bra dag
Hälsar Louise
http://loppisskattkammaren.blogspot.com
www.louisealexandersson.se

9:52 AM  
Blogger Veronica said...

Underbart att få köpa hem tulpaner nu då vet man att våren kommer sakta men säkert!!

4:24 PM  
Blogger Villa Solgården said...

Jag håller verkligen med dig! Det är ju så vackert ute nu, jag vill inte alls leta på alla fröer från förra året och planera till max. Jag känner mig inte alls redo för det. Så tulpanerna får vänta lite för mig också. :)

Kramar!
Sanna

10:01 PM  
Blogger sana said...

wow!! vilken fantastikt bilder

10:57 PM  
Blogger Erica said...

Jag längtar efter tulpaner! Blev så inspirerad! Men just nu är jag okcså galet sugen på en semla ;-D

11:01 PM  
Anonymous Kersti said...

Tulpaner tulpaner och att ljuset sakta återvänder.

8:48 PM  
Anonymous Josefina said...

Jag missade tulpanens dag! Så dumt! Jag tycker att färgglada tulpaner matchar snön bra. Där emot vill jag inte ha vår än! Jag fryser visserligen lite för mkt, men snön måste få ligga kvar än en månad ... Hoppas. Kram.

10:52 AM  
Blogger annette said...

Ja, jag föredrar tulpaner, för här försvann den vackra vintern lagom till den lediga helgen inföll, så inte fick jag njuta av den vackra frosten i dagsljus inte!

Förstår att Du saknar 365 ibland, själv är jag fortfarande lite ambilvalebt i år, är inte riktigt klar över om jag fullföljer eller inte;)

Ha en bra fortsättning på veckan!

Kram //annette

7:21 PM  
Blogger Åsa said...

Ah, jo, det har du rätt i. Här är det faktiskt tråkigt att det mest är runt 0 grader. Det är riktigt brunt och slaskigt ute. Nu också som isen ute på havet t o m lagt sig utanför Göteborg. Jag hade gärna sett att det snöade mer igen och blev kallt. Fast med en bunt vita tulpaner på bordet istället för julgrupp.

Adventsstjärnan hänger fortfarande i köket :-)

12:46 AM  
Blogger Nässelblom och choklad said...

Lusthuset: Visst passar de här dekorationerna ihop med snö. Det är ju i regel ont om den varan, så nu får vi passa på och njuta ett tag till. Men visst är tulpaner underbara.

Ingrid: Jättetack, snälla du!!!

Annika Christensen: Jag tycker att det är så skönt att snön fått vara kvar och att den finns just nu när det ska vara vinter. Njuter i fulla drag.

Louise Alexandersson: Kul att du gillar namnet! Så lustigt att du har ett liknande "namn" på din tatuering - låter också fint.

Veronica: Jag gillar förstås också tulpaner, men i år kan de vänta ett tag för min del.

Villa Solgården: Nej, det är sagolikt vackert. I år har jag inte alls någon längtan efter våren ännu. Trivs så bra här i snön!

sana: Tusen tack!

Erica: Jag har sett semlor i affären, så de finns redan!

Kersti: Men lite mer snö ett tag till, kan vi väl få ha...sen vår på riktigt!

Josefina:Jag tillhör också den frusna skaran, ändå gillar jag snön så mycket!

annette: Synd att du missade frosten, för den var så vacker. Här har den också försvunnit, så grenarna är inte alls lika vackra nu.

Åsa: Det är inte så kul när det blir brunt och slaskigt förstås - helst vit fin snö. Adventsstjärnan ger så mysigt ljus.

10:02 AM  
Blogger Ninni said...

Jag gillar också både julgranen och pappstjärnorna men de åkte faktiskt ut i helgen som var. Nu tycker jag bara att det känns rent och skönt att vara utan dem.
Men jag köpte tulpaner redan före jul jag så hos oss samsas de:) Det blir tulpaner nästan varje vecka innan det börjar komma vårlökar i kruka i blomsteraffären.
Jag tror har ett uppdämt behov av just tulpaner och vårlökar. Något som inte alls fanns att få tag i i Brasilien.
Men vintern är jag helt nöjd med nu...för min del fick det gärna bli vår direkt.
Må så gott!
Kram Ninni

8:26 PM  
Blogger Camilla Alvén said...

Åh, jag längtar ihjäl mig efter våren och tulpaner älskar jag (fast jag har inte köpt några ännu). Hade vi bara haft rejält med snö och solsken hade det gärna fått vara vinter men här är bara grått och skitkallt.
Ha det bra
Kram

8:35 PM  
Anonymous giardinofiorito said...

Anche qui stiamo aspettando la primavera e la fioritura dei tulipani...

1:59 PM  
Blogger Tankevågor said...

Åh vilka fantastiskt vackra bilder! Har varit inne och tittat på dem flera gånger. Men när du skrev det här inlägget hade vi också granen kvar....så fin och fullt av ljus spred den.

Nu har det gått en tid som sagt och nu är granen ute. Ljuset är fantastiskt ute. Jag älskar det här att vi har och har haft sån vacker vinter. :-)
Snö i Stockholm så här länge...härligt!

Första tulpanerna är köpta och fåglarna kvittrar tidiga mornar. Men än är det vinter kvar....hoppas den fortsätter så här vackert.

Ha en skön söndag!

11:04 AM  
Blogger Nässelblom och choklad said...

ninni: Att ha båda delarna är förstås ett sätt att lösa dilemmat på. Nu har min gran också burits bort, saknad av mig, men jag antar att det var dags. Förstår att du längtade efter de speciella vårblommorna när du var borta även om du hade massor av annat vackert att titta på.

Camillas Foto: Det är just det unika att vi har haft snö så länge som gör hela skillnaden för min upplevelse. Snön har gjort det så ljust och mysigt...

giardinofiorito: la primavera è veramente un periodo bellisimo...

Londongirl: Tack snälla du, vad glad jag blir! Även min gran är kastad nu (motvilligt från min sida), men jag gillar att vintern fortfarande är snöigt vit. Ha det gott!

7:06 PM  

Post a Comment

<< Home