Monday, December 13, 2010

Luciahälsning


Luciakväll, mörkt och ljust på samma gång. Fast i år har vi all vit snö som lyser upp den mörkaste tiden. Jag hoppas att ni fått en skärva adventsfirande idag. Kanske en lussebulle eller pepparkaka och helst stämningsfull sång. tidig morgon, glitter, lucia, tärnor och tomtar. Ett stort steg närmare julen. Min ambition att skriva om mat med anknytning till advent och jul har verkligen kommit av sig. Det är bara att inse att alldeles för mycket annat kommit emellan. Kanske blir det i stället lite foton då och då i stället. Recept tar mer tid att skriva ner och att hinna fota maten innan den är uppäten fungerar inte alltid. Vi får se vad det blir...

4 Comments:

Blogger Ninni said...

Nej, det har jag aldrig lyckats något vidare med. Kall mat går ju bra men varm vill man ju äta när den är klar.
Fina bilder! Är det du som bakat den fina lussebullen?
I år blev det inte alls några traditionella former på saffransbrödet utan vanliga skurna med mandelmassa i. Men goda blev de.
Må så gott!
Kram Ninni

8:36 PM  
Blogger Sara said...

Dina foton är underbara: Med eller utan text!
Vilken saffransbulle, förresten, känner doften ända hit!

2:50 PM  
Blogger Nässelblom och choklad said...

Ninni: Helst ska man förstås laga speciell mat för att fotografera annars blir övriga familjen alldeles för otålig. Saffransbröd med mandelmassa är speciellt.

Sara: Tack, snälla du. Ibland skulle jag gärna visa enbart bilder...Har förstått att du saknar en del ingredienser för att laga den typiskt svenska maten!

4:57 PM  
Anonymous josefina said...

vilken fin gammaldags saffransbulle! vi skippade lussekatts-baket i år, men köper goda på ett konditori ... :)~ (fast hembakat är bäst ... )

3:20 PM  

Post a Comment

<< Home