Friday, February 09, 2007

Chokladkaka till Valentindagen


chokladkaka
Originally uploaded by nässelblom & choklad.
Igår kom en kompis och hennes dotter och hälsade på. De bor trettio mil ifrån oss, så det är alltför sällan vi ses. Men när vi gör det är det jättetrevligt. Naturligtvis avslutades middagen med en rejäl dessert, trots att det var torsdag. Nu fick jag tillfälle att pröva att baka den här chokladkakan med ricotta i stället för kesella. Smaken blev väldigt bra, men kakan blev plattare. Är ricottans konsistens tyngre? Eller var det en slump? Något jag kanske får svar på när jag gör den nästa gång. För gott blev det. Till kakan åt vi massor med skivade apelsiner och hallonsorbet. Grädde passar naturligtvis att bjuda på, men den här gången blev det en mer flexibel variant. Barnen gillar glass och hallon är gott till choklad. Apelsiner är också gott och friskt till choklad. Så här kan alla komponera sin egen desserttallrik med lite av allt eller mest av något. Det här är en perfekt efterrätt till Alla hjärtans dag nästa vecka. Gör gärna kakan i en hjärtformad form, om du har det.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home