Timjansdoft i köket
Som ni kanske förstår är jag grönsaksälskare. Variationen är stor, färgerna härliga och de flesta mår bra av grönt. Just nu är det väldigt mycket rotfrukter i min matlagning. Kanske ganska självklart den här årstiden eftersom de håller sig bra. Ofta längtar man också efter mer matig mat på vintern. Igår rostade jag grönsaker i ugnen vilket utvecklar smakerna på ett underbart sätt. Timjan lyfter fram smakerna extra bra.
UGNSROSTADE GRÖNSAKER
Välj mängd efter hur många ni är och beroende på om grönsakerna är tillbehör eller huvudinslag i måltiden. Sätt ugnen på 200 grader. Det här är vad jag tog till 4 personer.
3 stora morötter, skurna i grova stavar
2 paprikor i bitar, gärna 1 röd och 1 gul
1 fänkål i bitar
1 zucchini i tjocka skivor
2 gula lökar delade i tunna klyftor
olivolja
örtsalt, timjan
ev fetaost
Häll lite olja i botten på en ugnsfas form. Skär grönsakerna och blanda dem i formen. Krydda med örtsalt och timjan. Ringla över lite olja och blanda. Baka i ugnen i 200 grader, 30-45 minuter, tills de är lagom mjuka. Rör om då och då. Servera med smulad fetaost ovanpå om du gillar det och vill ha extra smak.
UGNSROSTADE GRÖNSAKER
Välj mängd efter hur många ni är och beroende på om grönsakerna är tillbehör eller huvudinslag i måltiden. Sätt ugnen på 200 grader. Det här är vad jag tog till 4 personer.
3 stora morötter, skurna i grova stavar
2 paprikor i bitar, gärna 1 röd och 1 gul
1 fänkål i bitar
1 zucchini i tjocka skivor
2 gula lökar delade i tunna klyftor
olivolja
örtsalt, timjan
ev fetaost
Häll lite olja i botten på en ugnsfas form. Skär grönsakerna och blanda dem i formen. Krydda med örtsalt och timjan. Ringla över lite olja och blanda. Baka i ugnen i 200 grader, 30-45 minuter, tills de är lagom mjuka. Rör om då och då. Servera med smulad fetaost ovanpå om du gillar det och vill ha extra smak.
0 Comments:
Post a Comment
<< Home