Choklad på pinne
Vad vore julen utan choklad? Här är ett chokladtips som kan bli en liten gåbortpresent. I vissa butiker finns färdiga ”chokladdippers” att köpa, dvs en chokladkula på en pinne, färdig att ställa i en kopp och hälla över varm mjölk eller kaffe. Rör om med pinnen och chokladdrycken är klar. Naturligtvis kan man lägga en bit choklad i koppen och få samma resultat, men det ser extra smarrigt ut med en chokladpinne.
CHOKLADDRYCK
Smält 200 g mörk choklad i vattenbad. Häll den smälta chokladen i lagom stora formar t ex iskubsformar i lite större storlek eller små tåliga äggkoppar. När chokladen börjar att stelna sticker du ner en pinne. Jag hade glasspinneliknande pysselpinnar, men runda trä- eller plastpinnar går bra eller varför inte en bit kanelstång. Ställ sedan in formarna i kylen så att massan stelnar helt. Slå in dem fint i cellofan och ge bort till chokladälskande vänner, bjud dig själv eller fikasugna gäster.
CHOKLADDRYCK
Smält 200 g mörk choklad i vattenbad. Häll den smälta chokladen i lagom stora formar t ex iskubsformar i lite större storlek eller små tåliga äggkoppar. När chokladen börjar att stelna sticker du ner en pinne. Jag hade glasspinneliknande pysselpinnar, men runda trä- eller plastpinnar går bra eller varför inte en bit kanelstång. Ställ sedan in formarna i kylen så att massan stelnar helt. Slå in dem fint i cellofan och ge bort till chokladälskande vänner, bjud dig själv eller fikasugna gäster.
2 Comments:
Sånna här chokladpinnar har jag vela köpa jättelänge, men jag har aldrig funderat på att göra dem själv, men det är ju jättesmart att göra dem själv, och jättelätt - inser jag nu när jag har läst din beskrivning. Tack för att du öppnade mina ögon :)
(http://kaleen.wordpress.com)
kaleen: vad kul! Jag har inte titta här i mitt arkiv på ett tag så jag har tyvärr missat din kommentar. Hoppas att "pinnarna" blev bra!
Post a Comment
<< Home