Friday, December 01, 2006

Fredagskväll med fruktspett

Efterrätter är trevligt att äta. Hela middagen känns mer festlig med en god avslutning. Mina barn gillar förstås glass, men jag tycker att det är en utmaning att ibland försöka hitta lite nyttigare alternativ. Då kan man äta efterrätt oftare! Frukter är goda, nyttigt och ofta glömmer vi bort hur mycket det går att göra av dem. Här är en enkel efterrätt att bjuda på ikväll. Trevlig helg!

FRUKTSPETT MED VANILJYOGHURT
Äpplen, skalade och skurna i tärningar
Bananer, skalade och skivade
Jordgubbar, hela eller halva beroende på storlek

Pensling: smör och honung

Vaniljyoghurt
1 dl naturell yoghurt
1 dl crème fraiche
ca 2 tsk vanilj

Sätt ugnen på grill.
- Blanda först ihop yoghurt, crème fraiche och vanilj i en skål. Låt den stå och mogna i kylen.
- Skölj frukterna och skär dem i lagom stora bitar. Trä upp dem på små grillspett. (Blötlägg dem innan om de är av trä.)
- Smält smör och honung. Pensla fruktspetten. Grilla i ugnen ca 2 minuter. Servera de varma fruktspetten med sval vaniljyoghurt.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home