Wednesday, February 21, 2007

Glass?


vintercafé
Originally uploaded by nässelblom & choklad.
Idag är det vinterns kallaste dag här i Stockholm. Femton grader kallt, snö och strålande sol. Inte direkt rusning till caféets uteplatser. Trots kylan önskade mina barn glass till efterrätt igår. I frysen fanns mycket, bland annat en snöboll(!), kirskål, bönor, mängder av lingon och hallon - men ingen glass. Vad gör man då. Jo, en egen snabbglass som blev väldigt god och riktigt nyttig. Men ät den genast, för den smälter fort.

FRUKT & BÄRGLASS 4 små portioner
3 dl frysta hallon
1 stor mogen banan (eller 2 små)
1 avokado, mogen men inte övermogen
ca 1 tsk vanilj
ca 1 dl havremjölk (eller yoghurt)

Lägg de frysta hallonen i matberedaren, skiva ner den skalade bananen och avokadon. Lägg i vanilj. Kör igång och häll försiktigt i havremjölken tills du ser att konsistensen blir bra. Smaka av och tillsätt ev mer vanilj. Ös upp i skålar och ät genast.

2 Comments:

Blogger Ilva said...

Räcker det verkligen med hallonensfryskraft? Imponerande! God dessutom!

2:05 PM  
Blogger Nässelblom och choklad said...

Ilva, den är mjukare i konsistensen än "vanlig" glass, mer som mjukglass och den smälter snabbt. Men smaken är god, till och med barnen gillar den (fast de vill helst inte veta att det är avokado i glassen). Bra vardagsefterrätt. Frysta hallon och yoghurt eller grädde är en annan smarrig variant.

10:41 PM  

Post a Comment

<< Home