Thursday, March 01, 2007

Snabbspaghetti med mycket smak


spaghetti
Originally uploaded by nässelblom & choklad.
Sportlov är massor av kul med barnen, men också många måltider som helst ska göra sig själva. Pasta är perfekt, fast ibland kan det vara tungt för kroppen att smälta alla kolhydrater. Då är det bra att tillföra ruccola som tack vare sina bitterämnen ger både levern och matsmältningen stöd. Så det här är en fräsch och superenkel spaghetti att göra när tiden ska räcka till annat.

SPAGHETTI MED RUCCOLA, TOMAT & PARMESAN
spaghetti
ruccola och ev mizunasallad
körsbärstomater
parmesanost
olivolja med hackad vitlök, persilja och lite chili
örtsalt och svartpeppar

Koka spaghettin. Under tiden den kokar hinner du halvera körsbärstomaterna och ordna en ruccolabädd i en vid skål. Hacka vitlök, chili och persilja och blanda med lite olivolja. När pastan är klar och du noga hällt bort allt vatten, är det bara att lägga upp spaghettin på ruccolabädden. Blanda ner tomaterna, ringla över den smaksatta olivoljan. Krydda med örtsalt och svartpeppar. Hyvla över parmesanost.

2 Comments:

Blogger Ilva said...

gott! Pasta med rucola är gott!

9:01 AM  
Blogger Nässelblom och choklad said...

Ja, visst är det. Rucola är också jättegott på pizza.

10:26 PM  

Post a Comment

<< Home