Tuesday, August 21, 2007

Svarta vinbär till vitaminfylld dryck


blackcurrent
Originally uploaded by nässelblom & choklad
Sensommartid och fortfarande tid för många goda bär. Eftersom jag själv gillar den här svartvinbärsdrycken så mycket, vill jag påminna om att plocka svarta vinbär om du har möjlighet. De innehåller så mycket nyttigt och är goda i olika vitamindrycker såväl färska som frysta.

7 Comments:

Blogger görel said...

Bra tips - det ska jag prova! Jag brukar ha lite problem med att använda just dessa bär förutom saft och några stycken på morgongröten. Men det här låter väldigt gott!

8:40 AM  
Blogger Åsa said...

Åh, vad bra att du påminde mig nu om vinbären! Jag får ju plocka av grannens buskar :) Och till råga på allt skiner solen idag. Det räcker säkert till en smoothie eller två kan jag tro. Har du prövat med avokado istället för banan? Mumsigt värre.

9:53 AM  
Anonymous Anonymous said...

Kan man göra den med vanlig mjölk, har ingen havre mjölk och blev så sugen på at prova. Kersti

5:53 PM  
Blogger Nässelblom och choklad said...

görel: jag blev så glad när jag kom på ett bra sätt att använda svarta vinbär på. De är inte lika lättanvända som de flesta andra bären är.

åsa: Snäll granne du har. Och vad glad jag är över att du äntligen får sol. Bara att plocka med andra ord. Ja, jag har provat med avokado och tycker att det blir bra, men mina barn gillar banan bättre.

kersti: Det borde också bli gott! Jag dricker sällan vanlig mjölk, är lite känslig för den. Det är går bra i matlagningen, men inte att bara dricka. Berätta hur det blev om du prövar!

10:43 PM  
Anonymous Anonymous said...

Det ska jag göra.

11:19 PM  
Blogger Tina said...

åh, svarta vinbär som är så gott. hos oss blir dom saft! har någon halsont så är det dunderkur att dricka den varm.
nu på sistone, när vi försökt äta upp förra årets bär ur frysen för att få plats med nya, så har vi gjort smoothie av frysta svarta vinbär, banan, mjölk och yoghurt. den påminner nog om din vitamindryck, så gott. sällan är väl en efterrätt så nyttig?:)

11:36 PM  
Blogger Nässelblom och choklad said...

kersti: vad bra, gör det!

tina: visst blir det gott! Jag hade vinbär i frysen ett bra tag innan jag kom på hur jag skulle använda dem bäst. Din smothie låter också väldigt god.

12:28 AM  

Post a Comment

<< Home