Saturday, October 27, 2007

Njut av hösten


hot apples
Originally uploaded by nässelblom & choklad
Höstvädret är fortfarande milt och färgerna alldeles ofattbart vackra. Passa på och njut av stillheten som ligger i luften, det varsamma ljuset och höstdoften. Fortfarande går det att fika ute eller varför inte ta och grilla äpplen. Lägg dem på grillen tills de börjar bli genomskinliga och pysa lite. Du kan också sätta äpplena på grillpinnar och äta dem på det sättet. Ha en härlig höstdag!

9 Comments:

Blogger natz said...

ja visst är hösten helt underbar med alla vackra färger! och för min del gör det faktiskt inte så mycket att kvällarna blir allt mörkare för då får man tända ljus istället, och det är ju bara mysigt :)

6:53 PM  
Blogger Tankevågor said...

Vår grill står ute på vår takterass hela året om....det händer att vi grillar mitt i vintern. Det är lite speciellt att stå där ute i snödrivor och grilla.

Äpplen är gott i alla former.

7:18 PM  
Blogger Nässelblom och choklad said...

natz: det var länge sedan, jag ska genast titta in hos dig! Hösten är så vacker, man är liksom inbäddad i alla vackra färger. Det gäller att ta vara på de olika årstiderna.

londongirl: det låter som en bra idé. Det går ju alldeles utmärkt att grilla, sen blir det förstås annorlunda grillning och ätande än på sommaren.

9:43 PM  
Anonymous Anonymous said...

Yes, vi fikar ute varje helg :)
Äpplerna hamnar i klyftor i ugnen, med ingefärä, smör, russin, farinsocker..

12:07 AM  
Anonymous Anonymous said...

Gjorde vit chokladmousse igår. Gott men mäktigt. Jätte bra recept. Har du provat att göra samma recept med mörk choklad?

5:35 PM  
Blogger Nässelblom och choklad said...

hanneles paradis: precis i min smak! Det låter både trevligt och gott.

kersti: vad kul att du gillade den. Små portioner är lagom! Nej, det har jag faktiskt inte, då gör jag en annan variant. Men det ska jag testa.

9:22 PM  
Blogger lumumma said...

Grillade äpplen är verkligen höst - och gott. Länge sen jag åt såna...

9:44 AM  
Blogger Lillie plein damour said...

Visst är hösten mysig.
Jag skall testa chocklad bolls receptet i helgen tänkte jag.

12:18 PM  
Blogger Nässelblom och choklad said...

lumumma: visst är det härligt när så enkla saker kan bli så goda!

lillie d'amour: trots att jag älskar sommaren, måste jag säga att jag också älskar hösten. Allra helst så länge löven och alla vackra färger gör världen så vacker. Jag rekommenderar verkligen chokladbollarna, gärna i kombination med den friska äppelsalladen.

4:02 PM  

Post a Comment

<< Home