Godisträd
Just nu finns det underbart goda almfrön att plocka och toppa salladen med. Nötig fin smak och bra innehåll - om än lite i varje frö. Det här är en delikatess som bara finns några dagar varje vår. Fröna ska vara ljusgröna och fräscha, så fort de börjar torka blir smaken trist. Så det är bara att gå ut och mumsa lite från träden. Ha det gott!
10 Comments:
Oh ja, de där minns jag från när jag var barn, vi brukade äta av dem när vi hade rast...
Ha det bra
Kram
Oj vad häftigt- tack för tipset/ Johanna
Jösses! det har jag inte tänkt på..:-)
Vad frestande det verkar....så mycket jag inte provat. Så duktig du är som bakat macroner. Jag har länge velat, men som du säger tvekat inför denna utmaning....men jag får nog också prova. Härligt är det också med nässlor och kirskål (har vi massor) i maten. Man tager vad man haver....var det inte så man sa! Ha en skön kväll. Kram!!
Ulmus glabra tycker jag är fin
så heter almen på latin.
Det kan nog också vara bra att veta
att den har frön som går att äta.
Ur Majas alfabet av Lena Andersson
Klar favorit, både fröna och boken.
Men titta, vi har samma tema du och jag. :-)
Tack för tipset! Jag har faktiskt aldrig testat att äta dem. Det står en i en liten park på väg till jobbet, jag ska testa imorgon :)
Macroner ser ju så otroligt läckra ut. Kanske ska jag våga mig på att testabaka. Jag har också fått för mig att det är kompilcerat.
Må så gott!
Det hade jag inte en aaaaning om! Så spännande! Tack för en jättebra blog! Så inspirerande!!!
oj, nu fick jag lära mig ngt nytt! kram!
Almfrön är jättegott. Önskar man hade dom fler veckor under året. När jag var tonåring och bodde hemma använde jag ofta i sallad men nu när man bor i stan är det svårt att hitta träd som inte står bredvid en gata :(
Post a Comment
<< Home