Solgula majsplättar
Nu kommer nya vårtecken varje dag. Snödroppar, krokus, fågelkvitter och sol. Dessutom har den första sättpotatisen kommit i jorden en vecka tidigare än vanligt på Bjärehalvön. Så nu är det på gång ordentligt, även om vi alla vet att vindarna vänder hit och dit under såväl mars som april. Förra veckan hade jag massor med majs i kylen (efter tacomiddagen), de solgula kornen fick bli grunden till dessa plättar. De är goda som tillbehör eller förrätt.
MAJSPLÄTTAR
2 ägg
1 1/2 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
salt och peppar
2 1/2 - 3 dl kokta majskorn
smör eller olja att steka i
Vispa samman ägg, mjöl, bakpulver, salt och peppar. Låt gärna blandningen stå en stund. Koka majskornen om du inte redan gjort det. Blanda ner majsen i smeten och rör om. Klicka ut lagom stora plättar i stekpannan, stek på svag värme tills de blir guldbruna och frasiga. Servera varma med naturell gräddfil eller smaksätt med t ex örsalt och finklippt gräslök.
MAJSPLÄTTAR
2 ägg
1 1/2 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
salt och peppar
2 1/2 - 3 dl kokta majskorn
smör eller olja att steka i
Vispa samman ägg, mjöl, bakpulver, salt och peppar. Låt gärna blandningen stå en stund. Koka majskornen om du inte redan gjort det. Blanda ner majsen i smeten och rör om. Klicka ut lagom stora plättar i stekpannan, stek på svag värme tills de blir guldbruna och frasiga. Servera varma med naturell gräddfil eller smaksätt med t ex örsalt och finklippt gräslök.
2 Comments:
Jag vill ha plättar..
hannele: gör plättar, det finns faktiskt rätt mycket varianter på temat! De här passar bra som förrätt.
Post a Comment
<< Home