Monday, May 28, 2007

Ananas & kokos



Originally uploaded by nässelblom & choklad
I helgen har sommaren kommit. Varmt på riktigt, mycket folk och en annan doft i luften. Idag regnar det, försiktigt och stilla. Det är väl också en del av sommaren. Något som passar bra när det blir varmare är svala drycker så jag gjorde en smoothie med banan och ananas. Numera finns fryst ananas, vilket gör det betydligt enklare att använda den som ingrediens när man vill mixa en frukost- eller mellanmålsdryck enkelt och snabbt.

SMOOTHIE MED ANANAS & BANAN
1 mogen banan
1 1/2 dl fryst ananas (går bra med färsk också)
2 - 2 1/2 dl naturell yoghurt
(ev lite vaniljsocker om du vill ha en sötare smak)
kokosflingor

Dela bananen i mindre bitar och lägg i mixern. Häll även ner ananasbitarna (väljer du färsk frukt måste du förstås skala, ansa och skära i bitar). Mixa ihop frukterna till krämig konsistens. Fyll på med yoghurt tills du får en bra drickkonsistens. Vill du ha en sötare smak kan du tillsätta lite vaniljsocker. Toppa med lite kokosflingor.

5 Comments:

Blogger Hannele på Hisingen said...

Färsk ananas med punschgrädde... kanske inte till frukost :)

5:12 PM  
Blogger Nässelblom och choklad said...

hannele: punschgrädde! Ha, ha det var något helt annat det. Ja, varför inte det är nog gott men inte till frukost. Har du prövat det?

9:24 PM  
Blogger Stina said...

Mums! Så gott! Puss

10:37 PM  
Blogger Nässelblom och choklad said...

hemma på landet: ja, smoothies är goda! Ha det så bra och sköt om dig.

10:06 AM  
Anonymous Anonymous said...

om man inte vill ha den starka eftersmaken som blir vid användning av vaniljsocker går det bra att istället använda fruktsocker eller marsanpulver, blir mkt godare!

2:08 PM  

Post a Comment

<< Home