Tuesday, May 22, 2007

Värsta stekpannan!



Originally uploaded by nässelblom & choklad.
Jag har tillbringat en annorlunda, rolig och intensiv helg i Roslagen. Fjorton vuxna och lika många barn har delat boende, frukost, lunch, middag och massor med kul. Mycket prat, skratt och matlagning. Underbara vitsippebackar, gullvivor, hoande kattugglor, äventyr och årets första bad - i havet! Jättehärligt! Som tur var hade vi tillgång till ett suveränt storkök med helt andra möjligheter till matlagning och diskning än vanligt. Stekpannan på bilden rymmer till exempel ca 3 kg åt gången. Och tyngden är inte att leka med. Här är en god och enkel varm bönsallad bestående av gul lök, kikärtor, kidneybönor och tomater. Mängden kan lätt anpassas efter sällskapets storlek!

3 Comments:

Blogger Linda said...

Låter härligt! Och ser härligt ut!

9:08 PM  
Blogger Åsa said...

Imponerande! Det är inte det lättaste att ordna mat till så många. Och vilka muskler det behövs för den stekpannan :)Första doppet också - coolt!

10:40 PM  
Blogger Nässelblom och choklad said...

linda: det var det! Tack!

åsa: det var en utmaning, men naturligtvis var det flera som hjälpte till att laga maten. Jag är varken lång eller muskulös, så jag kunde knappt flytta stekpannan. Jag gillar verkligen att bada!

11:15 PM  

Post a Comment

<< Home