Sunday, May 06, 2007

Samlardag!



Originally uploaded by nässelblom & choklad.
Den här tiden på året är så underbar. Hela sommaren ligger framåt, ljuset räcker längre och längre och allt blommar och blir grönare. Just nu blommar träden och grönskan är så skir och trevande. Äntligen har jag också fått tid att samla lite grönt, bland annat kirskål som jag ska göra paj av. Receptet kommer i veckan. Ha en härlig dag!

4 Comments:

Blogger Birgittas minnen said...

Ser fram mot kirskålspajen, det finns ju en del kirskål i min trädgård om man så säger. Hallondesserten hanns inte med i helgen, det blev glass istället, men det blir en annan gång.

5:25 PM  
Blogger Nässelblom och choklad said...

birgitta. Ja, det är ju bra att kunna använda den till middagsmat! Kirskål har lite speciell smak, men jag tycker att det blir gott.

10:08 PM  
Blogger Åsa said...

Igår, söndag, var det mulet, småkallt och till kvällen ösregnade det. Är sommaren verkligen påväg? Det blir till att göra din soppa (från i onsdags) idag för att pigga upp min allt för ruggiga kropp och sinne! Visst är den där mezeyoghurten helt fantasktisk! Mycket användbar :)

10:01 AM  
Blogger Nässelblom och choklad said...

åsa: igår slapp vi regn, men idag är det här. Men även om det är lite grått och trist är jag övertygad om att regnet behövs för att sommaren ska komma på riktigt. Det är väldigt torrt, i alla fall i Stockholmstrakten. Soppa är perfekt när det är ruggigt. Nu blir jag också sugen på soppa... Mezeyoghurten är superbra. Förr lät jag vanlig yoghurt rinna av, men att ha färdig är enklare.

10:23 AM  

Post a Comment

<< Home