Friday, May 04, 2007

Yoghurt med havregryn & hallon


hallon
Originally uploaded by nässelblom & choklad.
Redan fredag. Med extra helgdagar i början av veckan gick tiden ännu snabbare än vanligt. Visst är det härligt med extra ledigt, samtidigt en aning stressigt de övriga dagarna. Men en liten lätt som en plätt efterrätt försöker jag ändå att hinna med. Trevlig helg!

YOGHURT MED HAVREGRYN & HALLON, 4 små glas
ca 3 msk smör
2 dl havregryn
1 msk honung
1 tsk malen kanel (om du gillar kanel)
2 dl mezeyoghurt
ca 1/2 liter bär, hallon, blåbär eller björnbär (frysta eller färska)

Smält smöret i en teflonpanna eller liknande. Tillsätt havregryn och honung. Rosta, rör om så att blandningen inte bränner fast. Dofta eventuellt över kanel. Låt svalna. Varva havregryn, yoghurt och bär i små glas. Servera genast.

3 Comments:

Blogger Birgittas minnen said...

Mitt förra inlägg försvann, jag gör ett nytt försök. Jag vill bara berätta att linssoppan blev fantastiskt god, istället för gröna linser tog jag svarta och broccoli i stället för potatis, det blev gott. Brytningen med yoghurt blev mums. Linssoppa har jag gjort då och då, men inte i den här klassen, den var toppen. Maken var mycket nöjd(han är bra på matlagning själv). Hallondesserten blir nästa försök, det verkar smarrigt och enkelt, sånt gillar jag. Ha en bra helg!

2:26 PM  
Blogger Tankevågor said...

Mmm, både linssoppan och den här youghurten med hallon verkar gott.

Jag hittade färska hallon i affären förra helgen och blev så glad över att de smakade nästan som våra svenska!

6:33 PM  
Blogger Nässelblom och choklad said...

birgitta: Vad kul att ni blev nöjda med soppan och att du skriver och berättar det! Spännande med svarta linser och broccoli, det får jag testa vid tillfälle. Ja, nu får ni testa hallondesserten. Vill ni ha sötare smak kan ni välja vaniljyoghurt som får rinna av lite. Men jag gillar den så här. Trevlig helg!

londongirl: tack! Färska hallon är verkligen goda. Var de dyra? Jag har frysta sen förra sommaren som var en riktig hallonsommar. Frysta är goda men färska är ännu godare.

1:23 PM  

Post a Comment

<< Home