Vilken växt?
Veckan har gått snabbare än snabbt och jag har inte skrivit ett dugg om ogräs och växter. Därför råder jag nu bot på detta och presenterar en minibroccoli-liknande personlighet. Är det någon av er som känner igen den och brukar äta den?
Svaret är sommargyllen. Här är den knoppig, senare får den gula blommor. Men det är i knoppigt tillstånd den ska ätas, sedan får de en bitter smak. Koka skotten en stund och ät dem sedan ungefär som just broccoli. Men förväxla inte sommargyllen med någon av våra andra gulblommiga växter, kolla noga i floran innan du äter den!
Svaret är sommargyllen. Här är den knoppig, senare får den gula blommor. Men det är i knoppigt tillstånd den ska ätas, sedan får de en bitter smak. Koka skotten en stund och ät dem sedan ungefär som just broccoli. Men förväxla inte sommargyllen med någon av våra andra gulblommiga växter, kolla noga i floran innan du äter den!
7 Comments:
Det dàr ser ut som cime di rapa, undrar om det är det? Här odlas de ju för att ätas, det är jättegott!
Vad gott och trevligt det var här då. Kram Stina
Ilva: Sommargyllen heter Barbarea vulgaris på latin. Jag tror inte det är exakt samma växt, men de tillhör nog familjen Brassicacaea. Cima di rapa är säkert godare! sommargyllen blir fort väldigt besk.
hemma på landet: Tack så väldigt mycket och en kram till dig också, Stina!
Spännande med allt ätbart.
hannele: ja, det är roligt även om det är väldigt korta perioder vissa växter är ätbara och goda. Men just nu finns mycket att hitta.
Den där vågar jag nog inte leta efter av rädsla att ta fel...
linda: nej, du måste verkligen vara säker. Något annat är absolut förbjudet!
Post a Comment
<< Home