Friday, June 01, 2007

Chokladdoppade kapkrusbär



Originally uploaded by nässelblom & choklad
Så här ser de chokladdoppade kapkrusbären eller physalisen ut. De är gjorda på samma sätt som jordgubbarna, men bladen är lite ostyriga. När jag sköljde bären, fuktade jag även bladen något för att bättre kunna forma dem. Chokladsmaken passar bra ihop med bären. Ska man tänka miljösmart är förstås svenska jordgubbar bäst just nu.

13 Comments:

Blogger Stina said...

MUMS...säger jag! Puss

11:00 PM  
Blogger Nässelblom och choklad said...

hemma på landet: ja, det här är verkligen mums!

11:44 PM  
Anonymous Anonymous said...

Jäklars det här ser gott ut! Ska provas framöver...tack för dina rara kommentarer inne hos mitt...jag blir lika glad varje gång! Är dålig på att skriva kommentarer själv just nu...får inte tiden att räcka till...fasen också, vem är det som skruvar upp tiden i denna speed?! Kram

12:56 PM  
Blogger Tankevågor said...

Mums och vad vackert det ser ut både physalisen och jordgubbarna!

4:54 PM  
Blogger Nässelblom och choklad said...

clara: prova det, jag är säker på att du kommer att gilla dem. Nej, ibland hinner man ingenting och ibland måste man koncentrera sig på lite annat än sin blogg och andras bloggar med, även om det är svårt...

londongirl: tack så mycket, vad glad jag blir!

9:11 PM  
Anonymous Anonymous said...

Men hallå vilken bra idé. Physalis är så gott. Och choklad. Tror jag fick skriva om physalis fyra ggr, och inte ens nu vet jag om jag stavat rätt. :)

4:06 PM  
Blogger Nässelblom och choklad said...

josefina: då kommer du garanterat att gilla dem! Det är lättare att skriva det svenska namnet kapkrusbär, fast det är inte så vanligt.

9:32 PM  
Anonymous Anonymous said...

Jag brukar titta in till dig då och då och måste bara tacka dig för tipset med kapkrusbären, ska ha studentfest på fredag och är sååå tacksam för några nya ideér. Det här blir bra med jordgubbar brevid :)

10:37 AM  
Blogger Nässelblom och choklad said...

ewa: varsågod, vad kul om det passar! Det ser jätteläckert ut och är väldigt gott. Förvara de chokladdoppade bären svalt tills det är dags att servera dem. Lycka till!

1:53 PM  
Anonymous Anonymous said...

Ha det så skönt kära du...nu tar jag lite sommarledigt från bloggen och datorn! Kommer endast att blogga och skriva inlägg när tiden finns och andan faller på!
kram från Clara och mossygreen

9:01 AM  
Blogger Nässelblom och choklad said...

clara: en stor kram till dig! Det blir samma sak här, mycket sporadiskt bloggande under sommaren.

12:24 PM  
Blogger Lella said...

Vilket bra tips! Kan man ha på midsommar det också :o)

11:18 AM  
Blogger Nässelblom och choklad said...

lella: det passar jättebra! passar när helst man vill ha lite fest under jordgubbstiden.

9:49 AM  

Post a Comment

<< Home