Dekorativa chokladblad
Pepparmyntans doftande vackra blad lockade mig att göra chokladlöv. Eftersom pepparmyntans blad är mjuka, tog jag också fasta rosenblad för att se vad som blev bäst. Jag smälte mörk choklad (70% kakaohalt) över ett vattenbad. Sedan penslade jag ett lager smält choklad på bladets undersida. Jag lät dem ligga i kylen och stelna ett tag, sedan penslade jag på ett lager till som också fick stelna. När chokladen stelnat tillräckligt drog jag bort rosenbladen och fick vackert mönstrade chokladlöv. Bladen av pepparmynta lät jag däremot vara kvar. De är ju ätliga och idén var också att få choklad med äkta mintsmak (eftersom de är så mjuka hade det varit svårt att ta loss bladen). Båda sorterna smakade väldigt gott och var vackra som dekoration på efterrätten; jordgubbar med grädde. Men de fastare rosenbladen var förstås enklast eller egentligen minst kladdiga att göra.
9 Comments:
Men vad vackert! Hur proffsigt som helst ser det ut! :-)
Jätte bra idee för dekorationer...
Ciao.
Jätterolig idé, jag som älskar att leka med maten ;)
londongirl: tack, det var snällt sagt!
orchidea: ciao! Även vanlig vaniljglass blir något extra med ett chokladlöv.
hannele: då borde du verkligen gilla att måla blad med smetig choklad!
Men du, vad fyndigt! Varför dra bort bladen när man såklart kan äta dom? Ska genast testa! Kanske behöver man baka tårta nu också för att ha något att garnera ;)
åsa: ja, det blir som after eight men med helt äkta smak. Baka gärna en tårta, men om du vill göra det enkelt dekorera t ex glass.
håller med ovanstående kommentarer, det är ju en superbra idé! och min mynta växer som ogräs så det är väl bara att sätta igång och pyssla :)
jag använder krukväxtblad på vintern, t ex cissus eller benjaminfikus. De funkar jättebra och har också lite styvare blad.
natz: ja, då har du de perfekta förutsättningarna. Lycka till!
Kinna: Jag har inte vågat använda mina fikusblad, men det verkar ju fungera om du gör så.
Post a Comment
<< Home