Friday, August 24, 2007

Grillad aubergin med parmesanost


eggplant
Originally uploaded by nässelblom & choklad
Kommentarerna på bilden med nyfångade öringar blev många och associationerna väldigt olika. Det är det som är så spännande med bilder, att vi alla tolkar dem väldigt olika. Nu hade jag inte tänkt lämna er med fiskarna allt för länge, men härliga sommardagar, sol och badsugna barn kom emellan. Eftersom skolan börjar nästa vecka, var det bara att ta chansen att njuta lite mer av sommaren. Ett annat sätt att fölänga sommaren är att grilla så länge vädret tillåter det. Därför kommer här en enkel grönsaksrätt att testa på grillen.

GRILLAD AUBERGIN MED PARMESAN
aubergin/äggplanta
salt
olivolja
parmesanost

Skär auberginen på längden i långa, ca 1/2 cm tjocka skivor. Bred ut dem på ett fat eller i ett durkslag och strö över salt som drar ut vätska ur auberginen. Låt stå ca 1 timme. Torka eller skölj försiktigt bort saltet (sköljer du bort det, torka då av skivorna efteråt). Pensla skivorna lätt med olivolja. Hyvla eller riv ordentligt med parmesanost över auberginskivorna. Låt ligga på grillgallret, en stund tills osten smält.

5 Comments:

Blogger Ilva said...

det här låter intressant Eva! Här har det nu regnat i dagar så nåt riktigt grillande blir det inte, hoppas det vänder!

9:07 AM  
Anonymous Anonymous said...

Det låter jätte gott. Ska försöka komma ihåg det tills nästa gång vi grillar. Men jag är rädd för att det kommer at dröja. Kersti

10:42 PM  
Blogger Nässelblom och choklad said...

ilva: hoppas att det slutat regna hos dig. Lite regn är skönt, men man tröttnar ganska snabbt...

kersti: har du avslutat din grillsäsong? Dessvärre dröjer det nog för mig också. men gott är det.

2:36 PM  
Blogger Åsa said...

Mums! Ja, det var ju det här med grillen men jag ska pröva i ugnen i alla fall. Man kan säkert använda nån typ av grillfunktion i den med om inte annat. Oj, vad hungrig jag blev nu också :) Bäst att sätta fart!

3:08 PM  
Blogger Nässelblom och choklad said...

åsa: det fungerar säkert alldeles utmärkt även i ugnen. hoppas att du gillar dem!

10:42 PM  

Post a Comment

<< Home