Thursday, June 05, 2008

Proteinförstärkt mellanmål



Sommarvärmen håller i sig. Det känns som om det är nu det är tid för semester och bad, inte slutspurt vad det gäller jobb, skola och aktiviteter. Uppvisningar, avslutningar och träffar. Mycket är kul, men det är så mycket som ska få plats under några få veckors tid. Sen efter den intensiva spurten, lägger sig lugnet. Då blir det tid för att bada, bara vara och för paus från alla bestämda tider. Något som passar bra i värmen är smoothies. Den här är förstärkt med protein i form av silketofu som har en mjuk och len smak.

PROTEINSMOOTHIE MED SMAK AV KAKAO, 3-4 glas

200 g silken tofu
1 stor banan (eller 2 mindre)
3 tsk kakao
1 tsk vaniljpulver
5 dl sojamjölk (jag använde den något söta Alpro soja som passar bra i smaken)

Skala och skär bananen i skivor. Lägg ner bananskivor, tofun i bitar, kakao och vanilj. Mixa till en slätt massa. Tillsätt sojamjölken och mixa allt till en slät dryck.

8 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Mmmmums. Var köper du tofun? Själv har jag bara ätit tofu på restaurang... Håller med, NU vill man ju ha semester, åka på utflykter och bada - inte slutspurta med jobb och annat. Nåja, snart...

10:25 AM  
Blogger Nässelblom och choklad said...

lumumma: nu blev det mer protein! Jag köper tofun i en asiatisk affär. De har olika varianter som passar till olika saker. Här är den mjuka silkevarianten perfekt. Hoppas bara det blir fint väder när det blir tid för bad. dessvärre behövs det ju regn också.....

10:41 AM  
Anonymous Anonymous said...

Nu blev jag jättenyfiken, vad är silketofu?! Som vegetarian har jag ju koll på vanlig tofu, men silke...?

12:24 PM  
Blogger Ninni said...

Har heller aldrig hört talas om silketofu...Men smoothie gillar jag! Det är gott med något kallt i värmen!

12:55 PM  
Blogger pudelflicka said...

Tack för det receptet ! Önskar dig en härlig lång helg!
Kram Hedvig

7:23 AM  
Blogger Nässelblom och choklad said...

barajagjohanna: den är mycket mjukare i konsistensen och håller inte ihop så bra. Därför passar den att använda när man vill ha tofun just på det sättet, t ex i smoothie. Däremot passar den inte när du vill ha lite fastare kuber i en gryta eller wok - då är den vanliga hårdare bättre.

ninni: det härliga med smoothies är att de går att variera på så många sätt. Så här blir den lite matigare också, ett riktigt bra mellanmål!

pudelflickan: varsågod! Du får också ha en lång skön helg i det vackra sommarvädret!

8:52 AM  
Blogger Åsa said...

ah, visst funkar det bra med den tofun i smoothiesarna. Jag brukar göra med frukt, tofu och t ex tranbärsjuice eller någon av provivas fruktdrycker. Perfekt att få proteinet med så enkelt :)

11:07 AM  
Blogger Hannele på Hisingen said...

Vi njuter av smoothies ofta nu, á la Kajsa Warg.

12:16 PM  

Post a Comment

<< Home