Monday, June 06, 2011

Rabarberpaj




Nationaldagen avslutar den långa helg vi fick i år. Hur mycket firande det är dagen till ära vet jag inte men en rabarberpaj till fikat kan väl aldrig vara fel. Smaken av rabarber är något jag kopplar ihop med svensk sommar. Det är också speciellt med råvaror som är typiska för säsongen. Än finns det rabarber ett tag, så passa på och använd dem till pajer och andra efterrätter. Vill du mildra den syrliga rabarbersmaken lägger du till hallon. Det blir väldigt gott!

RABARBERPAJ MED SMULDEG
Rabarber
Hallon
Socker (ca 1 dl)
2 msk potatismjöl

Smuldeg:
5 dl vetemjöl
3 msk socker
250 g smör

Sätt ugnen på 225 °C. skala och skär rabarbern i bitar. Lägg dem i en smord ugnsfast form, ca 28 cm i diameter. Sprid ut ett lager hallon. Strö över socker och potatismjöl.
Hacka snabbt ihop alla ingredienser till smuldegen och sprid ut degen över rabarber och hallon. Grädda pajen i ca 20 minuter. Servera med vaniljsås, grädde eller glass.

14 Comments:

Blogger Johanna Stålros said...

Vilken mumsig paj! Älskar både rabarber och hallon! Kram Johanna

6:10 PM  
Blogger Ninni said...

Vad gott det ser ut på dina bilder! En paj skulle verkligen smaka gott till eftermiddagsfikat...Och hallon och rabarber är en finfin kombination.
Må så gott!

1:53 PM  
Anonymous josefina said...

rabarberpaj är så lyxigt! verkligen sommar. kram.

7:17 PM  
Anonymous tina said...

Åh, inte nog med att pajen ser så god ut, det är sånt härligt sommarljus på bilderna! :-D

8:34 AM  
Blogger Anne-Lie said...

rabarber och hallon! en härlig kombination. Nästa sommar ska jag se till att ha egna rabarer i min trädgård...:-)

9:36 AM  
Anonymous Kersti said...

Rabarberpaj är alltid rätt.

5:32 PM  
Blogger Eila-Bakar said...

Det ser verkligen smarrigt ut! Fast vi brukar inte ha hallon i våran paj, det får jag prova! :)

2:02 PM  
Blogger Camilla Alvén said...

Gott!!!

Verkar vara en bra kombo med hallon och rabarber, det måste testas!

Ha det bra
Kram

7:33 PM  
Anonymous Josefina said...

Skickar en kram och hoppas du har det sommarskönt!

3:21 PM  
Anonymous Ann-Louise said...

Vilken fin paj och vackert foto!

3:57 PM  
Anonymous Kersti said...

Jag har ätit massa rabarberpaj men nu är det dags för blåbär. Det finns massor i skogen men måste bara uppbåda lite energi för att ta sig ut och plocka dem.

2:18 PM  
Anonymous giardinofiorito said...

Ciao, non ho mai assaggiato una torta al rabarbaro, ma questa sembra davvero molto buona!
Ho piantato un tubero di rabarbaro nell'orto, se crescerà proverò a fare la tua torta.
Felice estate!!

10:24 AM  
Anonymous Josefina said...

Kom tillbaka snart! ;) KRAM.

9:45 PM  
Anonymous Josefina said...

Önskar dig en skön hösthelg! Förresten, har du några bra höstrecept till en buffé? Släkten kommer nästa helg. :) Kram.

6:21 PM  

Post a Comment

<< Home