Friday, October 21, 2011

Bonusdagar med höstsol



Vilka bonusdagar vi fått med sol och klart väder. Kanske blir det till och med någon grad varmare i helgen. Att fortfarande ha kvar blommande växter, blad på träden och uteserveringar förlänger känslan av att det är sommarhalvår som gäller. Kanske går det att spara känslan ett tag om man går ut och tittar på allt riktigt noga. Efter en höstpromenad i gyllene ljus är en snabb äppelpaj given som höstfika. Den här är en favorit som jag alltid återkommer till. Så enkel och så god!

SNABB ÄPPELPAJ (en liten form)
100 g smör
1/2 dl rårörsocker
3 dl havregryn
5 stora äpplen, fler om de är små
malen kanel
lite mer socker

Sätt ugnen på 200 graders värme.
Blanda smör och socker i en bunke tills du får en mjuk massa. Blanda ner havregrynen. Skala äpplena och skär dem i tunna klyftor. Bred ut dessa i en smord ugnsfast form. Hela botten ska vara täckt av ett ganska tjockt lager äpplen eftersom de smälter ihop i ugnsvärmen. Strö över lite socker och rikligt med kanel (eller efter din egen smak). Klicka ut havregrynssmeten som ett täcke över äpplena. Grädda mitt i ugnen cirka 25-30 minuter. Servera med vaniljsås, grädde eller glass.

6 Comments:

Anonymous Berså said...

Tack för receptet - ser urgott ut ! Måste provas...bums !! :)
Trevlig Helg !

10:08 AM  
Blogger Lusthuset said...

Mums vad det låter gott. Jag är verkligen inne på äppelspåret idag. Ja du, njuta får vi verkligen göra innan Kung Bore slår till. Gick en lång HÄRLIG promenad i den höstgula skogen idag.....som jag bara älskar skogen i alla årtider. Ha nu en riktigt skön helg och så får vi smaska på de goda äpplena. Kramissar!!

7:05 PM  
Blogger Ninni said...

Mmmmm vad gott det låter. Äppelpaj tröttnar jag aldrig på.
Må så gott!
Ninni

6:51 PM  
Blogger Min Mans Mat said...

Åh vad gott det receptet ser ut, det provar nog vi Tackar/ Helena i Småland

11:35 AM  
Anonymous Josefina said...

Äpplepaj med vaniljsås ... oslagbart! Dessuom ser dom ljusgröna äpplena ut som såna där riktigt goda lagom söta/syrliga äpplen.

4:48 PM  
Anonymous Pauline said...

Hej,
Jag jobbar för sajten HittaRecept.se och försökte kontakta dig men kan inte hitta någon kontaktinfo. Vi såg att du har goda recept i din blogg (http://nasselblomchoklad.blogspot.com/) och vi rekommenderar att du tittar runt på sajten och kikar på "Matbloggstoppen".

Vill du vara med och få dina recept indexerade på sajten så behöver du bara registrera dig på http://www.hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen och embedda din kod för att mäta statistik så är du med!

Här kan du se hur många som är med i Matbloggstoppen på HittaRecept.se - http://www.hittarecept.se/matbloggstoppen

Förhoppningsvis kan just din blogg ligga etta på Matbloggstoppen!

Vänlig hälsning,

Pauline Torres
pauline@hittarecept.se

12:10 PM  

Post a Comment

<< Home