Wednesday, October 31, 2007
About Me
- Name: Nässelblom och choklad
- Location: Stockholm, Sweden
Äldre inlägg hittar du i första versionen av Nässelblom & choklad.
Välkommen, vad kul att du tittar in hos mig! Här kan du läsa om mat, trädgård, natur och hälsa blandat med spridda tankar om annat. Alla foton är tagna av mig om inte annat anges. Bilderna skyddas av upphovsrättslagen.
Previous Posts
- Värmande äppeldryck
- Njut av hösten
- Gott hos andra
- Ordlös onsdag
- Ta vara på dina matrester!
- Vit chokladmousse
- Chokladpudding med sommarhallon
- Lingon, lök & chilisalsa
- Gröna linsbiffar
- Ett, tu, tre päron
www.flickr.com |
25 Comments:
Tulpan-likt, men jag misstänker att det är något annat. Kanske kronärtskocka???
Vacker bild. Det ser ut som en skocka av ngt slag. Jag ÄLSKAR kronärtsskockor. Häromdagen åt jag en till lunch. Alldeles själv. Med smör och salt. Fy mig.
Kronärtskocka eller ej - vacker som en blomma i alla fall :)
Jag gillar närbilder. Den är vacker - vad den nu än föreställer!
Första tanken för mig var också kronärtsskocka o sen tulpan!!
Är det kanske någon typ av tacklök?
fin bild! det ser onekligen ut som en kronartskocka!
magalös: ja visst är det en kronärtskocka!
boella: varför fy, det var väl en toppenlunch!
åsa: de är förunderligt vackra.
airam: det är en kronärtskocka, men ser annorlunda ut på nära håll.
wickans värld: en blomlik skocka!
marianne: skulle nästan kunna varit det. De är lite lika, i alla fall i närbild.
marie: tack, visst är det det.
Frukt ,fisk eller fågel?Jaha kronärtskocka,,de va ett tag sen..
Jag kan inget om växter så tack för utbildningen. Nu vet jag hur en kronärtskocka ser ut. Men vad används de till?
Fint fångat, färgerna är så vackra tillsammans ;-)
Aha, då hade jag rätt på min första gissning. Det är himla gott med kronärtsskockor, mums!
Jag har nog inte ätit kronärtskocka sedan jag var liten. Dagen efter fick jag blindtarmsinflammation - hur hängde det ihop?
Oj. Jag menade förståss taklök inte tacklök.
fotavtryck i asien: ja idag var det mittemellan (fisk eller fågel). Faktiskt ofta det här hos mig. Men jag har sett fisk hos andra.
kent filppu: den är jättegod att koka och sedan bryta av bladen ett och ett. Eventuellt doppa dem i lite smör och mumsa i sig en bit av det goda ätbara köttet. I mitten finns sedan en riktig skatt - kronärtskockshjärtat - mums! Annars gott i sallad, eller som fyllning i pasta mm.
sarah: tack, jag gillar också färgerna.
mimo: japp, bra gissat!
delavij: det var skrämmande. Även om jag inte kan tänka mig något samband, förstår jag att kronärtskockor inte lockar dig.
marianne; det förstod jag! Det är väldigt lätt att hamna lite fel på tangenterna då och då.
Jättevacker bild!
Se där du slog ihop två teman i ett. Så smart var inte jag. :0)
Fräsch bild! Och smaskig. ;)
Ja kommer också in lite sent, men vacker närbild på kronärtskockan!
nilla: tack! Jag visste inte om ditt tema med närbilder och mat. Där hade jag gärna lämnat ett bidrag. Får hålla ögonen öppna.
helena: och hur smart var jag? Jag missade att det var det temat...
pumita: tack, ja visst är det gott!
think twice: bättre sent än aldrig. Vissa är så otroligt tidiga!
Jättevacker bild! Härliga färger :)
Oh. Måste lägga till kronärtsskocka på listan av allt jag ska äta när jag är tillbaka i Frankrike! ;)
Vackert OCH gott. Det är det bästa, hälsar en som blev Inernetlös under onsdagen.
Kronärtskockor är vackra och delikata - det är väl högsäsong nu, måste köpa hem!
Vacker som en blomma - och ätbar - fantastisk skapelse och vacker närbild!
Post a Comment
<< Home