Monday, November 24, 2008

Vinter



Visst kom det snö, massor med snö! Nu syns ingenting av de växter jag fångade på min sena höstpromenad. Det blev inte bara frost, allt är alldeles vitt - utom några röda nypon som lyser desto starkare. Tänk vad annorlunda världen ser ut när det blir täckt av ett mjukt tjockt lager snö. Hur har ni det där ni bor?

10 Comments:

Blogger Ninni said...

Så vackert det är med snön, men den verkar som vanligt ha ställt till med stora problem. Fint med de röda nyponen mot det fräscha vita.
Ja, här hos mig är det +22 och det är växlande molnighet. Just nu lyser solen. Jag tror att det är ovanligt kallt för årstiden. Oktober och november är annars de varmaste månaderna här i Minas Gerais. Men jag måste säga att det är väldigt lagom för oss:)
Må så gott!

3:50 PM  
Blogger Dubbelörn said...

Naturen är underbart vit här i Sörmland :).

Äntligen så fick jag lite julkänsla ;)

4:34 PM  
Blogger Pysseliten said...

Här i Uppland har det snöat och blåst hela dagen. Allt man ser är vitt, vitt, vitt! Runt -2 grader.
Nu gäller det att hålla tummarna för att det ska få ligga kvar!

5:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

gillar snö så mycket... allt är så fint och vinter blir ljusare.
Ciao.
Orchidea
www.viaggiesapori.blogspot.com

5:06 PM  
Blogger görel said...

I Uppsala är det kaos, de flesta bussar utanför sta'n är inställda, plogbilarna hinner inte med, vissa landsvägar är helt ofarbara. Men vackert är det! Och hunden jublar!

7:56 PM  
Blogger Annika Christensen said...

Stockholm var så vackert i snöskrud och så hade jag ingen kamera med mig! Ja ja man får vila ifrån det hela ibland.
Fina nypon du visar.
Annika

10:25 PM  
Anonymous Anonymous said...

Snö är underbart - allt blir ljust, vitt och snällt. I östergötland är det en del snö, men har förstått att andra delar av landet har mycket mer! :)

10:00 AM  
Blogger Nässelblom och choklad said...

Ninni: Tack! Jag gillar växtlighet och grönska så mycket, men nu när snön ligger så fint tycker jag att det är underbart! Tyvärr brukar det ju bli slask rätt snabbt. Så du har det lite kallt för årstiden! Håller med om att det låter som en väldigt behaglig temperatur. Må gott du med!

Dubbelörnen: Visst är det magiskt! Jättevackert när det ligger ett perfekt lagom tjockt täcke över naturen.

Pysseliten: Jag håller också tummarna. När snön väl har kommit, vill jag ha den kvar ett tag så att det är riktig vinter. Mycket vackrare och roligare!

Orchidea: Ciao! Adesso è bellissimo!

görel: jag tycker också att det är vackert, men naturligtvis blir det kaos i trafiken. Jag är glad att jag inte ska ut och resa just nu. Det blir alltis så när den första snön kommer.

Annika Christensen: Tack! Snön har verkligen lagt sig i ett vackert täcke över stan. Synd att du inte hade kameran med dig - eller kanske inte. Det kanske var bra med lite semester från den.

Lumumma: vilken skillnad det är när snön lyser upp. Det är så fint utanför fönstren och massor med kul för barnen att göra.

3:20 PM  
Blogger Åsa said...

Ser härligt ut med snö, fast det ställer till det för många. Här blir väl som förra året, mest regn och gått. Fast häromdagen såg det ut som en semla utanför fönstret. Som att någon pudrat florsocker uppe på kullen och taken :)
I morse regnade det igen...

3:32 PM  
Blogger Nässelblom och choklad said...

Åsa: Visst är det fint när snön ligger så där mysigt i ett tjockt täcke, eller kanske som florsockret på en semla. Ljusare blir det också. Det jobbiga är när det smälter och slaskar och temperaturen ändrar sig hela tiden.

6:46 PM  

Post a Comment

<< Home