Monday, December 22, 2008

Grönkålspaj till julbordet




Krusig och härligt grön står den där i landet - till och med när frost och snö kommer! Grönkål är tålig och passar att laga många goda rätter av. Grönkål är också en favorit på julbordet. Jag gillar den här grönkålspajen och tycker att den blir snygg med julstjärnor ovanpå. Flera av er såg den förra julen, men den passar så bra på julbordet så jag upprepar mig!

8 Comments:

Blogger Ninni said...

Det låter väldigt gott! Jag har en dotter som är vegetarian så det är en paj som passar oss. Vi andra äter både av de tradionella rätterna men också av de vegetariska.
Hoppas du får en riktigt skön julhelg!
Kram Ninni

6:33 PM  
Blogger Lusthuset said...

Så gott det låter. Skall nog pröva det. Jag har ett stort grönkålstånd som ligger i en av mina pallktagar och har legat där ett tag, men verkar ha klarat sig bra...det ser inte visset ut trots minusgrader. Tänkte väl göra soppa men detta låter mer frestande måste jag säga. Ha en riktigt God Jul. Kramar!!

7:22 PM  
Anonymous Anonymous said...

På julbordet på Löfstad slott utanför Norrköpinghar dom världens (?) godaste stuvade grönkål. Paj låter också väldigt gott.

10:08 PM  
Blogger Tankevågor said...

Tack snälla, snälla du för att du upprepar dig! Den här pajen har jag gjort en variant på och det blir jättegott.
Nu fick jag ett tips om vad jag ska ta med mig till sonen i morgon där vi behöver flera vegetariska rätter.

God Jul och tack för alla dina fina inlägg i år!

11:33 AM  
Blogger Åsa said...

Alltså, du måste har varit i värsta "kållandet"! Så många härliga kålstånd av olika sort och färg du har visat oss. Tur att kålen inte bara ser så härlig ut men också smakar gott :-) Kanske blir det paj här också inom kort.

12:56 PM  
Anonymous Anonymous said...

Tack för receptidén

8:45 PM  
Blogger Nässelblom och choklad said...

Ninni: Vegetariskt passar verkligen för alla! Den här pajen brukar vara omtyckt även av icke vegetarianer. Idag äter ju de flesta ganska mycket grönt. Jag hoppas att du också får en riktigt skön julhelg i stugan! Kram!

Lusthuset: Grönkålen är tålig så den är säkert bra. Den här pajen är väldigt god, men grönkålssoppa är också mums. Ska nog ta och göra det någon dag. God Jul och julkram till dig!

Lumumma: stuvad grönkål borde också vara en riktig delikatess. Jag tror jag ska försöka pröva lite av era bra tips! God Jul och kram!

londongirl: Vad härligt att höra att jag får upprepa mig. Julen består ju ofta av samma favoriter år från år, med viss förändring. Kul att du gillar den! Lycka till med den vegetariska delen. Ha en riktigt bra jul. Tack för att du tittar in hos mig. God Jul och kram!

Åsa: ja, det stämmer. Jag har krupit runt bland kålen ett tag. Grönkål är verkligen gott - så testa gärna pajen. Hoppas att du får en bra jul! Stor kram till dig!

Örjan: Varsågod, kul att du gillar den!

9:53 PM  
Blogger Kinna Jonsson said...

Tack för bra tips om grönkålspaj. Den blev jag sugen på att göra och har en hel kasse med kål på balkongen som behöver tas om hand. kram och God fortsättning. =)

6:44 PM  

Post a Comment

<< Home