Monday, August 24, 2009

Fortsätt äta ute!





Hoppas att några av er hann med ett besök på matmässan Smaklust som jag skrev om i föregående inlägg. Tyvärr missade jag själv möjligheten, då helgen blev fullbokad av annat och övriga familjemedlemmar inte tyckte att mässan var det viktigaste. Enligt rapport var det många intressanta utställare från olika landskap som bjöd på och sålde ostar, bröd, sylt och mycket annat. Kanske passade några av er på att njuta mat utomhus på tomten/balkongen eller på picknick. Även om sommaren snart är slut, är det fortfarande en lång tid kvar då det är möjligt att ta med sig picknick-mat och äta på en vacker plats. Det är något jag ska försöka göra, då räcker sommaren och utomhussäsongen så mycket längre. Pastasallad är ett snabbfixat alternativ att ta med sig på utflykten.

PASTASALLAD MED PESTO, SOCKERÄRTOR & FETA
Pasta, t ex farfalle eller fusilli (det går åt mindre pasta när den är kall än varm, beräkna 70-75 g/person)
Pesto, färdig på burk t ex Zetas
Sockerärtor
Tomater i klyftor
Gurka i halvmånar
Fetaost i kuber
Pistaschnötter
Örtsalt och svartpeppar

Koka pastan enligt paketets anvisning. Häll av vattnet och skölj pastan i kallt vatten så klibbar den inte ihop. Låt rinna av ordentligt.
Koka sockerärtorna. Klyfta tomaterna, skiva gurkan i halvmånar och fetan i tärningar. Blanda pastan med pesto, så att den blir lite krämig. Varva pasta, tomater, gurka, sockerärtor, fetaost och nötter. Krydda efter önskemål, men tänk på att peston ger en hel del smak. Sen är det bara att ge sig ut!


8 Comments:

Blogger Ninni said...

Inte bara gott utan vackert dessutom!
Kram Ninni

4:09 AM  
Blogger Erica said...

Det var ju också mat för själen! :-)

12:35 PM  
Blogger Camilla Alvén said...

Vilken smaskig sallad och tack för påminnelsen om att äta ute, det måste jag bli bättre på...
Ha det bra
Kram

2:01 PM  
Blogger Lusthuset said...

Det ser ju underbart gott...och vackert ut. Härlig sensommarlunch. Ha det bra. Kram!

11:52 PM  
Anonymous Helena Ljunggren said...

Mat smakar godast ute och är de dessutom så vackert som din sallad är det ännu bättre :)

10:45 AM  
Anonymous josse said...

men gud i himlen vad gott! gurkört fick vi ibland att knapra på när jag var barn. kram!

1:33 PM  
Blogger Nässelblom och choklad said...

Ninni: Kul att du tycker det!

Erica: Det var fint sagt...tack snälla.

Camillas Foto: Det är så värdefullt att få vara ute så länge som vädret tillåter.

Lusthuset: Ja, det är det. Lätt att ta med sig också. Ha det bra själv!

Helena Ljunggren: Tack så mycket! Visst är det underbart att äta utomhus.

josse: ja den är riktigt god! Ja, gurkört smakar ju faktiskt lite gurka.

9:48 AM  
Blogger Jenny said...

Jättevackert! Hur är gurkört att odla, är den lätt att sköta? Hörde om den när vi var på kryddvandring på Österlen,men det sas inte så mycket om den då.

7:35 PM  

Post a Comment

<< Home