Tuesday, September 29, 2009

Höstbär med sommarsmak



Än finns det mycket kvar att hitta i trädgården, till och med bär. Jag hittade smultron fulla av söt sommarsmak och klasar med gnistrande röda vinbär. Vinbärsbuskarna har tappat alla blad, ändå hänger det fullt med bär kvar. Jag ska skynda mig att göra mer vinbärschoklad innan frosten kommer. I morse var det riktigt kyligt och nu är det bara att inse att hösten smyger sig på. Har vi tur kan det förstås fortsätta att vara härligt uteväder länge till, men det är ändå dags att ta på sig jacka och strumpor i skorna.

7 Comments:

Blogger Åsa said...

Åååh så gott! Idag sken faktiskt solen här. Det har annars blåst och blåst och varit mulet hela veckan. Regnat lite på nätterna.

Jag åt smultron förra veckan som fanns på min lilla odlingslott på gården :) Och det blev faktiskt en hyfsad rabarberskörd också. Jag som trodde den var gjord för sista gången för någon månad sedan! Grannen har tyvärr helt sågat ner ett par vinbärsbuskar. Hoppas de tog vara på bären innan bara...

Höstsoliga kramar
/åsa

5:54 PM  
Blogger Mian said...

Visst är det härligt att mumsa på de där rubinröda vinbären som sitter på nästan helt kala buskar. Konstigt att de inte skrumpnar mer.

5:57 PM  
Blogger Veronica said...

Här kan man ju inte kika in utan att bli sugen eller hungrig, mmm

9:24 PM  
Anonymous Kersti said...

Ja nu har strumporna åkt på men förkylningen hann före så det är horisontalläge som gäller. Kram

9:47 PM  
Anonymous josefina said...

ja, nu är det definitivt höst. den här morgonen öser regnet ner och vindarna är kalla. alla plommon har ramlat ner och möglat. men dom vi lyckades rädda var grymt goda. din vinbärschoklad ser ju så ljuvlig ut. ha en skön torsdag ! :)

7:20 AM  
Blogger Camilla Alvén said...

Vad gott!

Här räcker det inte med strumpor utan vi har raggsockor utanpå och halsduk när vi går ut.

Ha det bra
Kram

3:48 PM  
Blogger Nässelblom och choklad said...

Åsa: Tänk att du kunde skörda rabarber en gång till - gott! Synd att vinbärsbuskarna är borta. Det låter så mysigt att ha en odlingslott på gården. Det borde alla få ha.

Mian: Det är verkligen märkligt.... Välkommen hit, nu ska jag kika in hos dig.

Veronica: Vad bra! Det är det som är min förhoppning.

Kersti: Jag hoppas verkligen att du är bra nu. Tror att många hållt sig friska längre tack vare det fina vädret.

josefina: egna plommon är riktigt lyxigt. Brukar bara vara svårt att hinna äta alla eftersom de har så kort lagringstid.

Camillas Foto: Men hjälp - du bor ju söderut!

8:59 AM  

Post a Comment

<< Home