Äppelsallad med chokladboll
När jag nyligen tog hand om mina sista "egna" äpplen, kom jag in i äppeltankar och började längta efter den här efterrätten. Det är kocken Rune Kalf-Hansen som komponerat receptet. Jag såg det första gången hos Åsa (som för övrigt befinner sig på äventyr ute i världen) och blev förtjust. Kombinationen frisk äppelsmak och fyllig choklad är gudomlig. Väl värd att testa! Ha en bra helg!
ÄPPELSALLAD MED CHOKLADBOLL, 4 port
4-6 st äpplen
2-3 dl apelsinjuice
1 msk hackad timjan
40 g mörk choklad
50 g honung
50 g smör
40 g havregryn
1 msk kokosflingor
Smält chokladen försiktigt med smöret och honungen, rör i havregryn.
Låt blandningen stelna. Gör bollar som rulles i kokos.
Serveras med tunna klyftor av äpplen som ligger i apelsinjuice smaksatt med timjan.